1950 Babydolls

1950 Babydolls


I 1950 var det ingen video eller dataspill og TV var fortsatt ganske begrenset. Barn som trengs for å bruke sin egen fantasi i løpet av spilletid, noe som er grunnen baby dukker var så populære. Mange hadde naturtro gummi hud og kunne utføre menneskelige funksjoner som for eksempel drikke, søvn, gråt og klirre, noe som gjør dem konstant følges mange små jenter som elsket å spille "mamma".

Tiny Tears

Produsert av American Character Doll Company, Tiny Tears var trolig en av de mest populære baby dukker av 1950-tallet. Som navnet tilsier, Tiny Tears hadde evnen til å "gråte", takket være små hull på begge sider av neseryggen. Etter å ha drukket fra en flaske, hvis du presset magen, ville Tiny Tears felle tårer. Merkelig, i tillegg til flaske, kom hun med et lite rør som tillot henne å blåse bobler. Tiny Tears ble vanligvis utsmykket i en rosa og hvit kjole med en hvit bodice. Som mange dukker av 50-tallet, ble Tiny Tears laget av gummi, som ikke holder seg godt over tid.

Betsy Wetsy

The Betsy Wetsy dukken ble gjort av Novelty og Toy Company, som startet med å lage bamser i 1930. Mens Novelty var til første selskapet til å gjøre plast dukker post-verdenskrig, Betsy Wetsy var en gummi dukke, typisk for 1950-tallet. Hun ble produsert 1954-1956 og igjen fra 1959 til 1962. Hun kom i tre forskjellige høyder: 11 inches, 13 1/2 inches og 15 inches. Hun var en "drikke-og-våt" dukke med rotfestet hår og blå øyne som kan lukkes for å etterligne søvn.

Dy-dee baby

Dy-dee baby ble produsert av Effanbee Doll Company. Det startet produksjonen i 1930 og fortsatte det gjennom hele 50-tallet med flere endringer i dukken underveis. Opprinnelig laget av hard gummi, på 1950-tallet dukkens hode ble laget med hard plast. Som andre '50s baby dukker, ble Dy-dee baby en drink-og-vått dukken med hull nær øynene til tårene. Hun ble designet av doll skulptør Bernard Lipfert og kom i 11-tommers, 13-tommers, 15-tommers og 20-tommers størrelse. Dy-dee var tilgjengelig i en rekke antrekk og kom med flasker, rangler, smokker, møbler og vogner. Den ble markedsført på 50-tallet som "Almost Menneskelig Doll."

Søte Sue Doll

The Sweet Sue Doll fra American Character ble produsert mellom slutten av 40-tallet og midten av 60-tallet. Den Sue Søte Sue Sophisticates serien er vurdert som svært collectible og mint-condition dukker i originalemballasjen kan hente høye priser. I motsetning til mange baby dukker av 50-tallet, ble Søte Sue laget av hard plast og vinyl. Hun kom i 15-tommers og 30-tommers størrelse og hadde en stor garderobe til sin rådighet, inkludert skole jente antrekk, søndag beste ensembler og luksuriøse kjoler. Søte Sue var kjent for henne blek hudfarge og rødme i kinnene. Ved 1960-tallet, ble hun en vandrende dukke.