1895 Morgan Silver Dollar varianter

Morgan sølv dollar ble først laget i 1878 som svar på et funn av store mengder sølv i Nevada gruver. Disse dollar mynter ble preget av kontinuerlig til 1904, med et enkelt oppblomstring år i 1921. Mer enn 1 milliard av dem ble preget for sirkulasjon, men 1895 Morgan Silver dollar anses så sjelden det kalles "King of Morgan dollar."

Identifikasjon

Forsiden av George T. Morgan mynt utformingen viser en profil visning av Miss Liberty omgitt av standard "E Pluribus Unum" tekst. Baksiden viser en ørn med utstrakte vinger clutching en olivengren og en bunt med piler i sine klør. Designerens initialer og den såkalte "mint mark" - hvor mynten ble preget - finnes under damens hals på forsiden og under båndet under eagle på baksiden. Disse myntene var 38,1 mm, eller ca 1,5 inches, i diameter. De var 90 prosent sølv og 10 prosent kobber og veide 26,73 g. Kantene på disse myntene ble reeded, det vil si, med lite støt.

opplags~~POS=TRUNC Strikes

I 1895 var det bare 862 000 Morgan sølv dollar truffet for sirkulasjon og de ble preget i bare tre av de tilgjengelige fem mints. The New Orleans, Louisiana preget mynter bære en "O" mynte mark. De som er laget i Philadelphia bærer ingen mynte merker og San Francisco myntene har en "S" mynte mark.

bevis

Kun 880 Morgan sølv dollar bevis ble opprettet i 1895. Eksperter har identifisert at noen av de 80 bevis på eksistens ble utilsiktet introdusert i sirkulasjon, noe som gir dem den slitte utseendet til et opplag streik. Bevis vil ha 179 siv, mens opplags streik vil ha noen annen rekke siv. Beviser ikke bærer en mint mark.