1920 Wedding Dress Styles

1920 mote stiler var alle om kort hår, korte hemlines og avslørende hud. Unge kvinner i brølende tjueårene begynte å avvise tradisjonelle og konservative stiler. Den korte hår som mange sported ble kjent som hår frigjøringsbevegelsen. Kvinner begynte å bruke mer sminke i tillegg til å uttrykke seg. Bryllup kjoler i 1920 ble også endret og endret for å imøtekomme dette spranget i moteverdenen.

hemlines

Hemlines ikke gå opp til midten av låret frem til midten av 1920-tallet. De fleste brudekjole hemlines i 1920 bodde i nærheten av ankelen eller leggen. En populær hemline var vaklende hemline hvor en brud kan være litt våget uten at man gir avkall all sin beskjedenhet. Fronten hem av kjolen var vanligvis kortere, mens sidene og baksiden var lengre enn foran.

Skjørtet skal være laget på forskjellige måter. Det kunne ha ett lag med materialet kutt i forskjellige lengder eller legges lagvis med ulike teksturerte materialer som blonder eller tyll over den opprinnelige laget av sateng eller silke. Plissering var også et populært valg for bruder.

Materiale

Materialet på en brudekjole i 1920 var avhengig av budsjett. For sommeren bryllup, lettere kjøligere stoffer som silke, chiffon og sateng var populære valg. I vintermånedene, ble tyngre materialer som bomull eller ull brukt. Lace var også et populært valg, spesielt siden det gikk med temaet for å være vågal med å vise litt av brudens hudfarge under.

Droppet midjen og ermer

I stedet for å fokusere på den lille livet av en kvinne med en tettsittende korsettet som i viktoriatiden, brudekjoler av 1920-tallet falt til hip nivå. Dette gjorde kjolen og kvinnen ser ut til å ha en boxy utseende. Området rundt midjen ville samle inn materialet litt.

Den øverste delen av kjolen ville enten være tettsittende eller ville det bølget litt ut. Ermene av en brudekjole vil avhenge av årstid og preferanse for bruden. Uavhengig av lengden, temaet var glatt og rett. Brides vanligvis foretrukket brede stropper eller cap sleeves.

Veils

Slør ble vanligvis laget av silke tyll som falt rett i gulvet slapt uten kropp. Brude caps og headpieces var prydet med blonder og ofte innlemmet i et stort puff.

Sløret var som regel en rektangulær kutt som matchet boxiness av kjolen. Bruder som ikke ønsker blonder ville bære en krans eller pannebånd av former laget av fløyel. Forgylte blader vil bli sydd på pannebånd.