1940 Brille Styles

1940 Brille Styles


1940 var en overgangs tiår for brillestiler, og starter med eldre, konservative stiler i første halvdel av tiåret, så forgreninger til nye design i løpet av siste halvdel. Et viktig vendepunkt for brillestiler var andre verdenskrig. Etter krigen, stiler begynte å forandre seg, med forskjellige rammetyper som senere skulle nå sin design platået på 1950-tallet.

Tidlig 1940 Briller

Wire rammer var de mest populære briller i løpet av første halvdel av 1940-tallet, mange av disse var carry-over design fra 1930-tallet. Runde og litt ovale rammer, spesielt gull-fylt seg, ble produsert av Bausch & Lomb og den amerikanske Optical Co for både menn og kvinner. Briller på begynnelsen av 1940-tallet var generelt unisex design, med svært få stil forskjeller mellom menns og kvinners solbriller. En ekte skillet stiler ville begynne etter andre verdenskrig.

Post-WWII Briller

Etter andre verdenskrig, stiler endret. Selv om tradisjonelle stålrammer med wrap-around øretelefoner fortsatte å være store selgere, horn felger, solid plast rammer, katt øyne og kombinasjons glass, med plastplater og metall bunner, begynte å dukke opp. En stor stil utvikling av 1940 briller var de trådløse-bunn briller, en metallramme på toppen og ingen ramme rundt linse bunner. Også linser begynte å bli større, med mange bryte barrierer av det runde og ovale design.

Kvinner Eyewear

Etter 1945 begynte kvinners brille stiler å bli mer identifiserbar, med rammer som blir designet eksklusivt for kvinner. Kvinner ble begynner å få en følelse av selvstendighet, og brille stiler var en av de mange manifestasjoner av utsiktene. The cat-eye rammedesign er den mest bemerkelsesverdige brille stil for kvinner i 1940 som var unikt sine egne, selv om utformingen begynte konservativt først.

1940 stiler i 1950

Brille stiler som begynte på 1940-tallet eksploderte i 1950, med mer dristig design og farger. Katt øyne, den mest populære for kvinner, var snart tilgjengelig i en rekke farger, mange dekorert med design og rhinestones. Plastrammen også ble myndig for menn, med solide svarte og skilpaddeskall plast rammer i Ray-Ban Wayfarer stil, kjent slitt med Buddy Holly.