1950 tråbiler

1950 tråbiler


Tråbiler, eller "tur på" biler som de kalles, har eksistert nesten like lenge som sine full-size kolleger. Det var ikke før på 1950-tallet, men at de ble allment tilgjengelig til en pris som var overkommelig for den gjennomsnittlige familien. Bygget fra presset stål, mange av disse tråbiler hadde arbeidslys og justerbare frontruter, samt krom og levende emalje lakken som gjorde biler slike stilikoner av dagen. Glanstid stål pedal bilen varte til siste halvdel av 1960-tallet, da de ble gradvis faset ut til fordel for mugg-injisert plast modeller.

Austin (Great Britain)

I Storbritannia, en produsent av den masseproduserte stål pedal bilen var Austin Motor Works. Starter i 1950 og fortsatte i produksjon frem til 1971, ble Austin J40 bygget i Austin Junior Car Factory av funksjonshemmede gruvearbeidere og eksporteres over hele verden. Tidlige eksempler kan være tøff syklet, fordi de er laget av tunge gauge stål (faktiske kapp fra A40 Devon saloon.) De har også en noe farlig "Flying A" hette maskot. I tillegg til J40, Austin gjorde Pathfinder, en 1930-inspirert enkelt sete racer.

Murray (USA)

Opererer ut fra Cleveland, Ohio, Murray var en produktiv produsent av stål tråbiler hele 1950-tallet og langt inn på 1960-tallet. I løpet av denne tiden, Murray bodde på trenden med endringer i bilindustrien, fra sin veldreide Buick Torpedo til gradvis rettlinjet Champion og trist ansikt modeller av på midten av 1950-tallet til downright vinkel Flat Face modell som endte tiåret. Verken Sad Face heller Flat Face ble gjort for å imitere noen bestemt bil. Disse modellene kom i forskjellige versjoner som brannbil, stasjonsvogn og sedan. Murray også produsert pedalbåter og fly. Alle selskapets post-1948 varer ble merket med "Murray" eller "Murray, Ohio."

Cyclops (Australia)

Interessen for tråbiler var ikke begrenset til USA og Storbritannia. I Australia, hvor importen var begrenset, firmaet Cyclops gått i bresjen med en rekke USA-inspirerte modeller, slik som Comet, opprinnelig kalt Chevrolet og Ford Clipper. Cyclops også produsert en krasj vogn med en kran montert på baksiden.