1950 Wedding frisyrer

1950 Wedding frisyrer


En 1950 bryllup frisyre var kort og krøllete, eller det var en sofistikert updo skapt av intrikat vridd sløyfer i håret. Frisyre måtte se ut som om brudens hår var naturlig krøllete eller bølgete. En brud hår måtte være nøyaktig; ikke en hårstrå kan være malplassert. Uansett frisyre ble valgt, det måtte ha en myk, glatt og høyglanset utseende.

krøllet Bobs

Bobs ble krøllet hele veien rundt hodet, inkludert smell. En bob frisyre kan være krøllet over hele hodet, mens andre ble løst krøllet i endene, som Grace Kelly. En 1950 bob frisyre ble skapt av to metoder. En måte var å sove i hårnåler og forskjellige størrelser av plast valser; en annen måte var å bruke en hard-luktende kjemisk kalt en permanent, som ble gjort på en skjønnhetssalong eller ved å kjøpe et hjem kit. En permanent holdt en frisyre curlier lenger. Valser og hårnåler fortsatt måtte brukes.

French Twist

På 1950-tallet, den fransk vri var en populær frisyre for bryllup. Det kan lages med eller uten smell. Ifølge Hairfinder, var en fransk vri skapt av "trekke håret fra sidene, nakken og bak halvparten av kronen til en vri og arrangere toppen og fremre halvdel av kronen til pin krøller." Det ble sikret med hårnåler. En vri kan gjøres eller to. Hår lakk ble brukt til å sørge for at hver strand bodde på plass, og en olje eller hår krem ​​for å gi den et elegant utseende.

French Pleat

Den franske fold er et hår teknikk som brukes i 1950 for å skape frisyrer for formelle arrangementer, for eksempel bryllup. Fransk folder ble skapt ved å vri deler av håret til spoler for å danne en frisyre. Hver spole ble holdt på plass med hårnåler og hårspray. Teknikken ble brukt på mellomlang til lang lengde hår. Fransk folder ble en klassiker; de er fortsatt brukes for formelle arrangementer.

chignon

Den chignon er en annen tidløs, formell frisyre av 1950-tallet. En chignon er en bun som ble slitt glatt og blank. Det ble skapt ved å danne en hestehale og dele hestehale i to seksjoner og begynner å vri håret på nakken til den danner en spiral. Det ble sikret med hårnåler. Hårlakk ble brukt til å holde hårene på plass, og en olje eller hår krem ​​ble brukt til å gjøre det ser glatt, skinnende. En chignon frisyre kan brukes med eller uten smell.

Influences

Frisyrer opprettet i 1950 ble sterkt påvirket av filmer og røde løperen opptredener av Hollywoods ledende damer. Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Doris Day og Leslie Caron frisyrer ble beundret av vanlige kvinner. Kvinner ønskelig å ha den samme eller lignende utseende.