1956 Pontiac Chieftain Informasjon

1956 Pontiac Chieftain Informasjon


Pontiac Chieftain var en ny modell i 1956. Designet av team av Estes og Delorian, det ble en umiddelbar suksess både som familie og ytelse bil. De mange modeller inkludert to- og fire-dørs sedan, stasjonsvogn og kabriolet.

Motor

En høy kompresjon, toppventil V8-motor, først introdusert av Oldsmobile og Cadillac noen år tidligere, ga '56 Pontiac høy ytelse potensial. Det ble vurdert så høyt som 285 hestekrefter med dual fire fat forgassere og dobbel eksos på nesten alle modeller pluss en racing kamaksel.

Utseende

De '56 Pontiac Chieftain modeller alle inneholdt en ny stil støtfanger grill and slash aksent listverk på kroppen. Nesten alle Chieftains var to-tone. En rekke vakre, nye farger glade kjøpere som har kjøpt bilen i bemerkelsesverdige tall det første året av sitt utseende.

alternativer

De Pontiac Chieftain modellene tilbys rikelig luksuriøse alternativer. Air condition for mindre enn $ 500 var en stor attraksjon. Pontiac også omtalt Hydromatic automatisk girkasse. Strøm bremser, servostyring, elektrisk justerbare seter og setebelter kan også velges.

Vintage modeller

Helt kjør '56 Pontiac Chieftains er tilgjengelig på auksjoner av gamle klassiske biler. De mer originale deler den har, kan jo større bilens verdi, som kan variere opp til $ 35 000, som i 2010. Biler i grov form, men med det meste av kroppen og motoren intakt kjøpes for så lite som $ 2,000.