1970 Brudekjoler

1970 Brudekjoler


Brudekjoler har sin egen særegne stiler som har utviklet seg over flere tiår. Hvert tiår har gitt en ny stil av kjole som bruder har valgt å bruke på deres spesielle dag. Bryllupet kjoler av 1970-tallet hadde nye stil trender samt noen fra 1960-tallet.

Stil

Den generelle stilen '70s kjoler kan ikke være lett definert som kvinner begynte å ta en individuell tilnærming til mote. Flere kvinner valgt one-of-a-kind kjoler så necklines og hemlines forskjellig. Et populært valg var en Neo-viktorianske-inspirert look. Kjoler var lenge i lengde, med de senere årene av tiåret innføre lange tog og slør for dramatisk effekt. De necklines ble reist og ermene var oppblåst og lang. Camelot ermet ble også opprettet i løpet av tiåret.

Stoff

Tradisjonelle stoffer som silke, chiffon og satin ble brukt til kjoler. Innføringen av nylon som en brudekjole stoff betydde en endring i stil. Den menneskeskapte stoffet ble brukt til ren necklines, lange tog og slør, som det var relativt billig å kjøpe.

Utsmykninger

Å utstyre kjolene, ble tradisjonell utsmykking lagt til. Blonder, perler og netting ble sydd til necklines, ermer, bodice av kjolen og slør. Ruffles var et populært valg for å legge til noen eleganse til ermer.

'60s Innflytelse

Selv om 70-tallet brakte noen nye ideer til utformingen av en kjole, 1960 forlot bak noen mote ideer. '60s kjoler var glamorøs, med kvinner som ønsker en kjole inspirert av Hollywood-film stjerner; korte kjoler, firkantede sittende bodices og luksuriøse stoffer som silke og sateng ble også sett på bruder. Noen '70s kjoler vedtatt en kort '60 hemline, mens silke og satin ble brukt sammen med nylon.