1990 Arcade Games

Arcades var fortsatt det primære stedet å finne videospill i 1990. Men innen den tid, hadde arkade scenen bleknet nok at avslapnings spill var mer sannsynlig å slå opp på hjemme-systemer. Året 1990 produserte sin andel av skyting og action spill, men få igjen et varig inntrykk.

Air Buster

"Air Buster" var en rulle skytespill spilles av en eller to personer. Tomten involvert en fremmed tar over i 2021. Spillere antatt en av to typer jagerfly og måtte fullføre seks etapper å beseire inntrengerne. En del av utfordringen var å plukke opp "power-ups" som økte avfyring makt jet, men kan også redusere frekvensen av brann.

de Combatribes

"The Combatribes" støttet spill med opp til tre personer. Hver spiller tok kontroll over en av tre forskjellige krigere, hver med et annet sett av ferdigheter og egenskaper. I hver av de seks etapper, måtte spillerne til å beseire flere forskjellige gjenger og deres leder. Den siste fasen besto av en kamp mot alle gjenger, generell kriminalitet sjef og en kraftig kvinnelig cyborg som heter "Martha".

magiske sverdet

"Magisk Sword" ble satt i en fiktiv verden truet av den mørke herre "Drokmar." Den mørke herre hadde kontroll over en krystall som heter "Black Orb" som ga allmektig kraft. Spillere tok kontroll over et helt heter "The Brave One", som må bekjempe Drokmar på slutten av sin 51 etapper.

Space Gun

"Space Gun" var en første-person skytespill satt ombord i en romstasjon overtatt av fiendtlige fremmede skapninger. Spillerens karakter måtte drepe skapninger og redde romstasjonen besetningsmedlemmer. Den "Space Gun" spill inkludert en fysisk lys pistol. I tillegg til den vanlige ammo, kan spillerne bruke en flammekaster, granatkaster, fryse bombe og blad bombe.

Topp spill

Nettstedet BMI Gaming hadde bare fire 1990 arkade spill på sin liste over de 100 beste videospill av all tid (per februar 2011). Disse spillene ble "Raiden", "Smash TV", "Rampart" og "Golden Tee Golf." "Smash TV:" var den mest uvanlige av denne gruppen. Ifølge arcade-museum.com, involvert plottet et gameshow satt i 1999. Spillerne forsøkte å nå "Lyst Domes", mens under konstant angrep. Området sier spillet var "noe grafikk" i sin skildring av karakter dødsfall.