1990 Walking Liberty Dollar Specs

1990 Walking Liberty Dollar Specs


The Walking Liberty Silver Dollar - preget i 1990 og oppkalt etter Walking Liberty på forsiden av mynten - var basert på den halve dollaren design skapt av Adolph A. Weinman, som ble omtalt på alle halv dollar preget i United USA fra 1916 til 1947. 1990-versjonen representerer en sølv dollar i et sett som starter med 1986 sølv dollar, alle preget i henhold til strenge spesifikasjoner.

Heads

På siden av mynten normalt betegnet "hoder" i en myntkast, har mint innskrevet Weinman Walking Liberty design, hans initialer på kanten av hennes kjole, med ordet "Liberty" over toppen. Ser på bunnen finner året mynten ble preget, i dette tilfellet 1990, og til høyre for Lady Liberty er ordene "In God We Trust".

Tails

På "haler" siden av mynten United States Mint plasserer American Eagle utformingen av John M. Mercanti, med eagle holde pilene i sin rett talon og en olivengren i den venstre. En titt på toppen av siden avslører "United States of America", mens over bunnen er ordene "1 oz fine sølv-en dollar." Den endelige inskripsjonen detaljer uttrykket "E Pluribus Unum."

Innhold

Bestående av 99,93 prosent sølv (resten kobber), med en vekt på en troy unse (31.01 gram), sølv ørn tiltak 1.598 inches diameter med en tykkelse på 0,117 inches og en kant beskrevet som reeded.