Tutorial om hvordan du løser PS3 Error 80710092

Hvis din PlayStation 3 forsøk på å koble til PlayStation Network-tjenesten og mislykkes, vil du motta feilmeldingen "80710092" på skjermen. Denne feilkoden indikerer bare at, uansett grunn, tilkobling til nettverkstjenester mislyktes. For å løse denne feilmeldingen på PlayStation 3 må du finne ut hvorfor akkurat det dukket opp i første omgang.

Bruksanvisning

1 Bruk "System Update" -funksjonen på konsollen. Dette kan være nødvendig etter at PlayStation Network har gått ned for alle typer offisiell vedlikeholdsperioden. For eksempel, etter at PlayStation Network gikk ned i april og mai 2011 (der alle brukere over hele verden fikk et 80710092 feil), den eneste måten du kan logge deg inn på PlayStation Network var å laste ned den offisielle firmware oppdatering for konsollen via "System Update" -funksjonen.

2 Sjekk den offisielle PlayStation-bloggen for å sørge for at PlayStation Network er ikke nede for noen form for rutinemessig vedlikehold periode. Feilmeldingen kan mottas hvis problemet er med noe du gjør, men også om problemet kommer fra det faktum at nettverket var med vilje brakt frakoblet av Sony. Hvis PlayStation Network er inne i en rutinemessig vedlikehold periode, vil den offisielle PlayStation-bloggen har detaljer om hvor lenge denne perioden er forventet å vare. Etter at perioden er over, vil feilmeldingen forsvinner, og du kan komme tilbake på nettet.

3 Kontroller at du er logget på PlayStation Network. Gå til "PlayStation Network" på hovedmenyen konsollen og se på toppmenyen oppføring. Hvis det står "Logg inn", du har blitt automatisk logget ut av nettverket. Velg "Logg inn" og skriv inn din e-postadresse og passord for å logge deg inn igjen. Hvis du har spilt en Blu-ray-plate eller en DVD på konsollen siden forrige gang du brukte det nettverket du vil ha blitt automatisk logget ut noe som kan resultere i den 80710092 feilmelding når du prøver å spille et spill online.