1980 Brudekjoler

1980 Brudekjoler


Prinsesse Diana var den berømte brud av 1980-tallet, og hennes brudekjole holdt mange av de gjenkjennelige brude motetrender av æra. 1981 bryllup gytt mange nye brude stiler som kontrast til 1970-tallet æra. Den typiske stilen av brudekjole var beskjeden, men fet, med mange iøynefallende elementer som tyder på epoken.

halsen

I motsetning til den lave, firkantet hals stil typisk for 1970-tallet æra, 1980 inneholdt en høy krage utseende. Den typiske halsen av 1980-tallet var enten en høy krage, en mandarin krage eller en strand krage. Kragen kan være det samme materialet som kjolen eller kan være en blonder overlegg. De høye krager var kongelig og konservativ, og skaper en sofistikert bodice for kjolen.

ermene

Med skulderputer være et populært klær trend i tiden, ble stilen accenting skuldrene og armene ikke tapt på brude mote av dagen. Lange ermer var en vanlig klesstil, koordinere med konservativ utseende av høy krage. Puffy ermer, som famously kan ses på prinsesse Dianas brudekjole, var en annen populær trend. Hylsene tendens til å være omfangsrike og overdrevet på skulderen og biceps område og deretter avsmalner igjen for å passe rundt underarmene.

farger

Den typiske fargene på 1980-tallet æra brudekjoler inkludert hvit, elfenben og krem. I tillegg myke champagne fargetoner eller til og med en blek rosa var ikke uvanlig. Bryte fra tradisjonen med enkel hvit ble inspirert av de kongelige bryllup av Prinsesse Diana og Sarah Ferguson. Mens dagens brudepiker slitasje kontrasterende farger fra brude hvit, på 1980-tallet var det vanlig for brudepiker og blomst jenter å matche fargetone og stilen på brudens kjole.

Stoff

Brude kjoler av 1980-tallet ble vanligvis laget av bomull eller dacron, en polyesterstoff. Stoffene var resistente mot rynker og var lette, noe som gjør dem behagelig og lett å bære. Stoffet kan gjøres for å være nesten ren og ble ofte drapert. Lace var en annen populær stoff av epoken, danner mange av de høye necklines og krager. Broderi på bodice av kjolene var vanlig, noe som gjør kjolen mer forseggjort og dekorative.