1950 Wedding Rings



1950 gifteringer er tilbake på moten. Utsmykkede bryllup band og baguetter (en viss langstrakt kutt av stein) rundt diamanten er nok en gang dukker opp på smykker butikker. Tradisjonelle bryllup seremonier falt ut av tjeneste etter mange unge bruder i løpet av Roaring '20s era og krigstids bryllup av 1940-tallet var ofte enkle saker. Vakre kjoler, dekorasjoner og fantasirike designet gifteringer i 1950 art deco æra vist frem brudgommens økonomiske status og evne til å sørge for sin nye kone.

Diamond Wedding Rings

Den debeers smykker selskapet lanserte sin "Diamonds Are Forever" kampanje på 1950-tallet. Den velstand som fulgte verdenskrig ble vist frem av luksuriøse bryllup seremonier og utsøkte gifteringer. Typiske gifteringer fra denne perioden inkluderer en stor diamant med omkring baguetter eller klynger av små diamanter. Rhodium plating ble først brukt i stor kommersiell målestokk for fremstilling av sølv eller hvitt gull ringer i løpet av dette tiåret.

Wedding Band Styles

Bryllupet band for både bruden og brudgommen var så utsmykkede som diamant design. Band stiler som ble populære på 1950-tallet inkluderer veldreide tykke linjer, flettet design og vridd tau stil band. Brudens giftering ofte eksemplifisert en utpreget feminin kvalitet med sommerfugl, blomster, blader, bier og stjerneformede mønstre. Gult gull hadde erstattet platina som metall valg for krigs bruder men platina fått fremtredende som metall valg for 1950-talls bruder. Det var ikke uvanlig for bruder å ha en giftering med både diamanter og edelstener som ekstra pynt.

Pearl Engagement Rings

Perler var en gang populære valg for giftering pryd. Mens mye brukt som en giftering gemstone under viktoriatiden, det er nesten forsvunnet fra bryllupet seremonier i løpet av nonconformist 1920 tiåret. Den gemstone gjenvunnet popularitet i løpet av art deco æra. I løpet av 1950-tallet, var det ikke uvanlig for en kvinne å bli gitt en forlovelsesring med to perler atskilt med diamant baguetter. Den typiske utformingen holdt en handwrought "S" formet montering festet til en platina bryllup band.

Groom Wedding Bands

Men ikke alltid bære gifteringer. I løpet av 1950-tallet, praktisering av faktisk utveksle ringer mellom bruden og brudgommen ble mer populær. Den økte praksisen med ektemenn iført en ring økt de verdenskrig år og ble mer vanlig i løpet av 1950-talls bryllup. Selv om ingen reelle bevis kaster noe lys over hvorfor praksisen ble mer populært, er det vanlig å anta at soldater under krigen fikk ringer av sine hustruer som en påminnelse om sin kjærlighet mens du er borte.