1980 Schwinn "Varsity" Funksjoner

Den Schwinn Varsity 10-speed sykkel ble innført i 1959. Etter den tid produksjonen ble avviklet i 1987, hadde mer varsities blitt produsert enn noen enkelt modell av giret-rettet sykkel i verden. The Varsity spilte en unik dobbel rolle i utdannelsen voksende baby boomers fra "leketøy" sykler til store 10-hastigheter og i luring voksne som hadde forlatt sykling bak ryggen inn i sporten. Som sykling utviklet seg imidlertid Varsity ikke. Lettere, mer eksotiske 10-speed modeller laget av avanserte materialer kom fra Europa og Japan og Varsity er heftig all-American, all-stålkonstruksjon falt i unåde hos forbrukerne.

Ramme

Rammen og gaffel av 1980 Varsity er laget av 16-gauge 1010 karbonstål. Styret er en forkrommet stål slipp stil og stammen er forkrommet smidd stål.

krank~~POS=TRUNC

The Varsity sveiv er en en-brikke, smidd stål design med dobbel platå 39-tann og 52-tann kjedehjul.

Derailleurs Og Kjetting

Krankgiret på Varsity er en Schwinn-godkjent GT-290 med en jam-kjede bur. Navgiret er en Schwinn positron II. Begge enhetene ble gjort av Shimano under lisens til Schwinn. The Varsity kjeden er en Uniglide 3/32 tommer med 1/2-inch.

Dekk og bremser

27-tommer med 1-1 / 4-tommers Schwinn Breeze Sports touring gumwall dekk er standard på Varsity. Felgene er 27-tommers forkrommet stål. Og bakbremsene er side-pull design med skjøte spaker.

Sal

Standarden Varsity sal i 1980 var en racing-style Schwinn-godkjent Comfort Form med en støpt pad og vinyl dekke.

farger

Tilgjengelige farger for 1980 Varsity var himmelen blå, kardinal rød og smaragdgrønt.

Vekt

1980 Schwinn Varsity veier 38 lbs.